Reiki avagy kavantumgyógyítás. Mi a különbség? Lássuk csak! Vizsgáljuk meg külön-külön, hogy mit is jelentenek.

Ha kavantumgyógyításról beszélünk, akkor energiával gyógyítjuk a tudatot, ami az alternatív gyógyászatban egyre népszerűbb módszer. Bizonyára számodra sem ismeretlenek az energia, mező, szinkronizáció kifejezések. Aki ismeri a reikit, az tudja, hogy az energiaáramlás, energiaátadás és ezek felhasználása jóllétünk növelésére, egyáltalán nem áll messze ettől.

De mi a kapcsolat közöttük? Lehet, hogy nincs is különbség, csak más a szóhasználat? Ez közel sem ilyen egyszerű.

A kvantumelmélet értelmében a körülöttünk lévő energiamezők folyamatos változásait használja a kvantumgyógyászat, hasonlóan a bioenergetikához.
Viszont a kvantumelméletnek része az úgy nevezett kvantum szinkronizáció, melynek célja és eredménye a spirituális fejlődés. A csakrák és energiapontok érintésével történik a kezelés, melynek folyamán megnyílik a tudatosságból kiinduló teremtés lehetősége. A kvantum energia gyógyítás békét teremt, ahogyan a reiki is, ezt Szabó Gábor reiki tanfolyam keretében mutatja be. Hiszen létezhet -e az, hogy bárki tanulás, gyakorlás nélkül, csakis a tudata erejét használva gyógyításra használjon egy ilyen módszert? Az egyszerű ember számára valószínűleg nem.

A kvantumgyógyítás és a reiki legnagyobb különbsége, hogy nem az elme fókusza vezet eredményre, hanem az elme kiürítése teszi lehetővé az energiaáramláshoz a tiszta csatornát. A kvantum gyógyítás tudatosságával szemben a reiki az üres állapotból indul ki. A belső béke és nyugalom állapotát teremtjük meg, ha sikerül egész közel kerülnünk önvalónkhoz. Ne feledjük, hogy az ember belső állapota tükrözi a külső valóságát.

A reiki a gyógyító hatást illetően támogatást igényel, amit a beavatás ad meg neki. A kvantumgyógyítás ezt nélkülözi, a személy meglévő képességeire épít.