ágynemű kiválasztása

6 tipp a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Tudtad, hogy életünk körülbelül egyharmadát ágyban töltjük?

Minden bizonnyal akkor válasszunk olyan pamut ágyneműhuzat-ot, amely a lehető legkényelmesebbé és kellemesebbé teszi ezt az időt. De mivel nagyon sokféle ágynemű közül választhatunk, hol is kezdjük? Kezdje velünk. Mi most megpróbálunk néhány tanácsot adni neked, hogy kiválaszthasd a számodra megfelelő ágyneműhuzatot.

Kezdjük a minőséggel:

Ne a szálak száma alapján dönts

Ez az a pont, ahol sokan összezavarodnak. Mi szeretnénk egy kis mítoszt megdönteni, mielőtt továbbmennénk: A magas szálszám nem mindig jelzi a minőséget.

De mit jelent a szálak száma? A szálak száma a szövet négyzethüvelykében lévő szálak számára utal, és gyakran azt gondolták, hogy a magasabb cérnaszám jobb minőséget jelez. Ha azonban a fonal minősége alacsony, a nagyobb szálszám nem tesz semmit az ágynemű általános minősége szempontjából. Szóval honnan tudod, hogy a minőség valóban magas-e? A legjobb jelzés mindig az ár. Ha találsz egy magas szálszámú ágyneműt túl jó áron, hogy igaz legyen, akkor nagy az esély arra, hogy az mégsem olyan nagyszerű.

Találd meg a tökéletes szövetet

Az ágyneműk mindenféle szövetből készülnek, és mindegyik különböző típus hatással lesz a kényelemre és az érzésre. A legelterjedtebb szövetek a pamut, a selyem, a len és a poli-keverék, és a választott típus nagyrészt a személyes preferenciákon múlik.

A 3 részes pamut ágyneműhuzat nagyon népszerű választás, különösen a legjobb minőségű egyiptomi pamut, amely a piacon a legpazarabb puha lepedők egyikét állítja elő. A pamut tartós, sokoldalú és légáteresztő, így ideális luxus ágyneműhöz.

A poly-blend ágynemű a puha pamutszálakat poliészterrel keveri, és sok lakástulajdonos számára rendkívül népszerű választás, mivel kényelmes és könnyen kezelhető.

Az ágynemű elképesztő képességéről híres, hogy nyáron hűvös, télen pedig melegen tart. Igen, el kell fogadnod a ráncos, kevésbé vasalt megjelenését, de lenyűgözően puha az alváshoz, és minden mosással puhább lesz.

Végül van a selyemágynemű. Az egyik legdrágább szövet, de megéri. A selyem természetesen hipoallergén, és a vászonhoz hasonlóan nyáron hűvös, télen pedig melegen tart. Az egyetlen hátránya, hogy kényes természete miatt meglehetősen nagy karbantartást igényel, így nem ideális forgalmas háztartások számára.

Válaszd ki a kedvenc szövésedet.

Az ágynemű szövésének módja is nagy hatással lesz az érzésre és a megjelenésre. A két leggyakoribb szövéstípus a perkál és a szatén.

A perkál egy egyszerű, sima szövés, amely lapos, ropogós felületet hoz létre, és hűvös érzést kelt a bőrön. A pamut szatén szövetek (nem tévesztendő össze a szaténnel) általában pamutból készülnek, és puhaságuk és finom fényük jellemzi, tökéletes, ha szereted az ágynemű selymes érzetét.

A szálcsiszolt pamut az extra puha tapintást kedvelők körében is népszerű, mivel a finom kefés eljárás extra hangulatos érzést kölcsönöz a pamut ágyneműnek.

Más szövetek is rendelkezésre állnak, mint például a jacquard – olyan szövés, amely lapos, matt részekből és kiemelkedő szatén részekből álló mintát hoz létre –, sávoly vagy halszálka – jellegzetes átlós vonalakkal és könnyű tapintású szövés – és flanel – szövet, amelyet szőnek, majd mindkét oldalán szálcsiszolt a szuper puha felületért.

Érezd át a különböző szövéseket, hogy megtudd, melyik tetszik a legjobban.

Válassz néhány mintát

Az ágynemű megjelenése ugyanolyan fontos, mint az anyag és a szövés típusa, és drasztikusan megváltoztathatja hálószobád esztétikáját. Ne félj minták beszerzésétől. Egyes szövések, mint például a gofri és a jacquard, automatikusan mintázott elemet fecskendez be, ami nagyszerű kezdet, de keverhetsz is mintákat és nyomatokat, ha tudod, mit csinálsz.

Azt tanácsoljuk, hogy a párnák, paplanhuzatok, párnák és díszpaplanok különböző méretű mintáinak keverékét célozzuk meg, mivel túl zsúfoltnak tűnik, ha mindegyik egyforma méretű. Arra is ügyelj, hogy minden elemet nagyjából ugyanabban a színcsoportban használ, nehogy az egész együtt túlságosan kaotikusnak tűnjön.

Számítanak-e az évszakok?

Ez nagyban függ a választott szövet típusától. A selyem és az egyiptomi pamut anyagból készült ágyneműhuzat általában rendkívül hűvös és meleg nyáron, télen pedig tökéletesen melegen tart, így nem kell cserélni az ágyneműt a különböző évszakokban. (Bár a paplan típusától függően érdemes lehet cserélni. ).

Ha azonban a téli hónapokban kissé hűvösnek érzi, akkor a flanel szövésű ágynemű kétoldalas, szálcsiszolt puhasága nagyszerű, kényelmes téli opció. Vagy ha szereted a réteges megjelenést, egyszerűen hozzáadhatsz egy takarót az extra melegség és stílus érdekében.

Bánk óvatosan a termékekkel

A különböző típusú ágyneműk más-más ápolási folyamatot igényelnek, ezért ügyelj arra, hogy a saját életstílusodat is szem előtt tartsd. Ha nem törődünk az ágyneműnkkel, az nem tart sokáig; ilyen egyszerű.

A pamut és a poli-kevert pamut ágynemű típusok a legkönnyebben ápolhatóak. Általában mosógépben moshatók, és különösen a poli-keverék nem igényel vasalást, így tökéletesek a sok ruhaneművel járó mozgalmas családi élethez.

Ezzel szemben a selymet a legnehezebb ápolni. Az ehhez hasonló szuper luxus ágyneműt nem lehet mosógépben mosni, lehetőség szerint óvatosan kézzel kell mosni és levegőn szárítani. Más szóval, ha hatalmas családod van és nagyon kevés szabadidőd van, hagyd figyelmen kívül a selymeket.

A lenvászon ágynemű mosógépben is mosható, és a rendszeres mosás jót tesz neki, mivel minden alkalommal puhább lesz, így praktikus és szép is.

Nem számít, milyen ágyneműt választasz, mindig alaposan olvassd el az ápolási címkét, hogy biztosan kövesd az utasításokat, és gondoskodj az ágyneműről, amire szükséges van.

Böngéssz a Cool Market webáruház ágynemű kollekciói között, és válassz magadnak a paplanhuzataink, párnahuzataink, ágyneműink és lepedőink között.