Hazánkban is nagyon közkedveltek az Amazfit márkájú okosórák. Rögtön egy jó hírrel kezdeném a cikket, az új változat végre GPS-szel és nagyobb akkumulátorral rendelkezik. Hurrá! Már éppen itt volt az ideje.

Amazfit Bip 3 és Bip 3 Pro műszaki adatai és jellemzői

A gyártó bemutatta az Amazfit Bip 3-at és a Bip 3 Pro-ot. Mindkét modell akár 14 napos akkumulátor élettartammal érkezik és 1,69 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Miért volt erre szükség?  Mert mi vásárlók, nem szeretnénk olyan órát, amit nap mint nap tölteni kell.

Lehet, hogy Neked is feltűnt, hogy az Amazfit Bip 3 és 3 Pro modellek nagyobb, 1,69 hüvelykes TFT érintőkijelzővel érkeztek. A gyártónak sikerült finomítani a két modell éleit, miközben az óra vastagságát csaknem néhány milliméterrel csökkentette, ami valljuk meg őszintén egy óra esetén komoly fegyvertény. A nagyobb képernyő és az új akkumulátor ellenére mindkét óra súlya meglehetősen könnyű maradt, összesen 33 grammot nyom egy Amazfit Bip 3 okosóra. Az Apple Watch 6 okosóra 44 mm-es kijelzővel ellátott verziója 36,2 grammot nyom.

Ha most vásárolsz okosórát, érdemes ezt a modell is számításba venned!

A kettő modell között a legnagyobb különbség a beépített GPS, amely négy műhold támogatásával teszi a dolgát. Szerintem kérdezned sem kell, hogy ezt a szolgáltatást a Bip 3 Pro modellen érheted el. Az erős váznak köszönhetően ezzel az okosórával is elmehetsz úszni, mint az Amazfit T-Rex 2 okosórával. A többi nagyjából azonos a két modell között, beleértve az 5 ATM-es besorolást és a 20 mm széles szíjjakkal való kompatibilitást. Ezért innentől kezdve rajtad a világ szeme, hogy melyik modell választod, az olcsóbbat GPS nélkül, vagy a drágábbat GPS-el.

Milyen egyéb szolgáltatást nyújtanak számunkra ezek a modellek?

Ami a fitnesz- és egészségfigyelést illeti, mindkettő rendelkezik 24 órás pulzus- és stresszfigyeléssel, valamint egy érzékelővel ami a vérünk oxigénszintjének (SpO2) mérésére szolgál. Van egy emlékeztető funkció is, ha az okosóra rendellenes pulzus értéket észlel. A Garmin Vivosmart 5-höz hasonlóan a Bip 3 és 3 Pro is rendelkezik alvásminőség-figyelő funkcióval. Kell ennél több? Az okosóra legfontosabb funkciói, megmutatja az üzeneteket, ki hív, számolja a lépéseidet, ha kell telefon használata nélkül rögzíti a futó és kerékpáros útvonalakat amiket használsz, figyeli a pulzust és az alvást. Ennyi.

Bármelyik modellt is választod, egyet ne felejts el kérlek, egy üvegfóliát helyezni az új okosórád kijelzőjére. Az okosóra legsérülékenyebb része a képernyője, ezért, azt mindenképp védened kell egy az órára tökéletesen passzoló kijelzővődő fóliával. A ProtectFol webáruház széles választékban kínál mind okosórákhoz, mind mobilokhoz üvegfóliákat.